Újabb elektromos SUV kupé érkezik, ezúttal a Skodától

A Skoda Enyaq iV hamarosan csapott háttal is elérhető lesz

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tanulmányautóként már láthattuk, pletykák már régóta keringenek róla, hamarosan viszont tényleg szériagyártásba kerül a kupés farral készülő Enyaq iV.

Esztétikus vagy sem, manapság erősen ajánlott a hagyományos felépítésű szabadidő-autóból egy kupés farral végződő variánst bemutatni. Éppenhogy megszáradt a tinta a 15,7 millióról induló Enyaq iV árlistáján, máris közúti teszten kapták le a kupésított változatot. Az autó elején nem történt változás, ezért ezt nem is rejtegetik a csehek. Az izgalom a hátsó ajtónál kezdődik, ez az elem már nem egyezik a kombiszerű kivitellel. Ahogy az a kategóriában megszokott, gyorsan lejtő tetővel és magas farral végződik az Enyaq iV Coupe, hátul a mostani Skodákra jellemző világítótestre és széles márkafeliratra lehet számítani.
Hirdetés
Az ilyen ziccert nem szeretik kihagyni a gyártók, mivel viszonylag kevés módosítással lehet az eredetitől eléggé eltérő stílusú modellt piacra dobni. Ahogyan a külső sem változott a B-oszlopig, úgy várhatóan a belső sem fog, nagyméretű központi kijelzőre, digitális műszerfalra és lapított aljú kormányra lehet számítani. A Volkswagen MEB platformjára épülő, ezáltal az ID.3-mal közeli rokonságban álló Enyaq iV Coupe hajtásláncában sem várható újdonság. Összesen ötféle teljesítménnyel várják a kupét is: a belépő szintet a 148 lovas verzió jelentheti, felette a 180 és a 204 lóerős kivitel állhat, mind hátsókerékhajtással. Összkerekes kivitelből kétféle érkezhet: 265 és 306 lovas, utóbbi RS jelzéssel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?