Újabb Fiat került be az amerikai RAM kínálatába

Egy platós Fiat bővíti a Dodge-hoz tartozó RAM márka palettáját

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Fiat Dél-Amerikában hagyományosan erős márkának számít, az ottani piacra a helyi igényekhez passzoló, az európaiak számára ismeretlen modellekkel van jelen.

Fiat Toro néven látta meg a napvilágot az olasz platós, mely a Jeep Renegade és a Fiat 500X alapjait használja. A nálunk ismeretlen Fiat dögös és modern kinézetet kapott, amivel még három év múltán sem tűnik elavultnak, a csíkszerű lámpákkal és az offroados megjelenéssel akár Európában is találhatna magának híveket. Egyelőre viszont Dél-Amerikában szeretnének többet eladni a négyajtós haszonjárműből, ezért azokban az országokban, ahol a RAM márka a Fiatnál keresettebb, ott ezentúl RAM 1000 néven lesz elérhető a modell. A márkaváltás nem járt mélyebb átalakítással, csupán az embléma cseréjével került be az pickupjairól híres RAM kínálatába a platós Fiat.
Hirdetés
A modell jelenleg csak egy 1,8 literes, 130 lovas négyhengeres benzinmotorral érhető el, mely hatsebességes automataváltón keresztül továbbítja az erőt az első kerekekhez. A RAM 1000/Fiat Toro egy kategóriával a Ford Ranger és konkurensei alatt áll, így itt a maximális terhelhetőség csak 650 kg, de yacht vontatására sem lenne alkalmas, ugyanis csupán 400 kg-os utánfutót húzhat. A 4,91 méter hosszú RAM csak a márka dél-amerikai kínálatában lesz jelen, az Egyesült Államokban továbbra sem lesz kapható, ott ugyanis túlságosan lefelé pozícionálná a márkát, egyébként a RAM amerikai kínálatában a nálunk Fiat Dobló néven futó típus is megtalálható. A RAM 1000 itthon nem számítana olcsó típusnak, ugyanis átszámítva közel 8 millió forintos áron kínálják, ami csupán 200 ezer forinttal kevesebb, mint a Ford Ranger hazai bruttó indulóára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?