Újabb Ford emblémás csúcsragadozó: Hennessey VelociRaptor

A Hennessey megvadította a Ford Ranger Raptort is

Európa tűkön ülve várja a Ford Ranger Raptort, ám az USA-ban már a megvadított VelociRaptor is elkészült.

Az USA-ban nem forgalmazzák majd a Ranger Raptort, így a Hennessey alkotása népszerű lehet

Habár valójában a Velociraptor egy pulyka méretű állat volt, a Jurassic Park után mindenki félelmetes ragadozóként tekint rá. Persze furcsán hangzana, ha a Hennessey az átépített Rangert inkább a valóban nagyobb Deinonychusról nevezné el (ugyanis ezt az állatot ábrázolták a filmekben). A Ranger Raptort állítólag nem fogják hivatalosan forgalmazni az USA-ban, szóval a Hennessey műhelyében igazi kincs született az amerikai vásárlók számára.

Hirdetés

18 millió forintba kerül a VelociRaptor

A Ford gyári adatai szerint az amerikai piacra szánt Ranger 2,3 literes EcoBoost motorja 270 lóerős és 420 Nm forgatónyomatékot nyújt, ám a tuningcég a saját próbapadján csak 243 lóerőt és 362 newtonméter forgatónyomatékot mért. De sebaj, hiszen ezt ők feltornázták 350 lóerőre és 521 newtonméterre! A módosítások után a pickup 1,3 másodperccel gyorsabban éri el álló helyzetből a 60 mérföld/óra sebességet, tehát 6,1 másodperc alatt képes rá.

A tuningcég 3 év vagy 36 ezer mérföld garanciát vállal az autóra

Természetesen a külső változások is látványosak. Tíz centiméterrel megemelték a futóművet, amelynek alkatrészeit is lecserélték, hogy még jobb terepjáró képességekkel ruházzák fel a Rangert. A 17 colos fekete könnyűfém felnikre pedig a BF Goodrich terepgumijai kerültek. Elöl lecserélték a lökhárítót egy harciasabb darabra, amelyben több fényszóró, illetve csörlő is helyet kapott. LED-fényszóróból a tetőre is jutott. A kerékjárati íveket is kiszélesítették, hátul viszont alig változott valami. A Hennessey csupán 500 darabot készít belőle 64 950 dolláros (kb. 18 millió forintos) áron, viszont akinek már van Ranger modellje szintén elviheti, hogy átalakítsák 19 950 dollárért (kb. 5,5 millió forintért).

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?