Újabb hidrogénhajtású autót fejleszt a Hyundai

Nagy hatótávú üzemanyagcellás Hyundai érkezhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A koreai gyártó nyilvánosságra hozta a terveit: a következő években egy 800 kilométeres hatótávval bíró hidrogénhajtású modellt terveznek.


A Hyundai által gyártott ix35 Fuel Cell nevű modell volt az első sorozatgyártású üzemanyagcellás autó a világon - legalábbis a Hyundai szerint, a Honda nyilván cáfolhat időbeliség kapcsán az FCX Clarityvel, a Toyota pedig a nagysorozatúság kapcsán a Miraival). A koreai cég háza táján most egy újabb hidrogénhajtású autó van kilátásban. Részletes adatokat egyelőre nem árultak el, annyit viszont lehet tudni, hogy nagy valószínűséggel crossover lesz. Valószínűleg nem az ix35 alapjaira fognak építkezni, hiszen azt idén váltotta le a Tucson.
Hirdetés

Technikailag mind hatótávban, mind pedig végsebességben fejlettebb lesz az újdonság. Az ix35 Fuel Cell 594 km hatótávra és 160 km/órás végsebességre volt képes, míg az új modellel várhatóan 804 km-t is megtehetünk, végsebessége akár 176 km/óra is lehet. A pontos megjelenésről egyelőre nincs információ. A Kia 2020-ra ütemezi saját üzemanyagcellás modelljének a megjelenését, így valószínű, hogy a testvérmárka is a mostani évtized vége felé fog megjelenni a hidrogénes crossoverrel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.28. at 09:41
    Permalink

    “A Hyundai által gyártott ix35 Fuel Cell nevű modell volt az első sorozatgyártású üzemanyagcellás autó a világon − legalábbis a Hyundai szerint, a Honda nyilván cáfolhat időbeliség kapcsán az FCX Clarityvel, a Toyota pedig a nagysorozatúság kapcsán a Miraival).”

    Jó kis meccs, de az elsőség itt is, mint mindig, a VW-é, a környezettudatosság élharcosáé:) Itt is élen járnak, mint mindenben:)

Vélemény, hozzászólás?