Újabb infók szivárogtak ki a BMW i5-ről

Kétféle hajtáslánccal érkezhet a BMW i5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A legfrissebb hírek szerint elektromos és plug-in hibrid változatban is elérhető lesz a BMW i5


A legújabb jelentések alapján úgy néz ki, hogy a BMW i5-öt a Tesla Model S riválisaként fogják piacra dobni. Bő egy hónapja Klaus Froehlich, a BMW kutatás-fejlesztési részlegének vezetője azt nyilatkozta, hogy a harmadik i modell nem kerül piacra ebben az évtizedben. Az Automobile Magazine legfrissebb információja szerint úgy tűnik, hogy 2019-ben már megkezdődhet az i5 gyártása abban a lipcsei üzemben, ahol az i3 és az i8 is készül. A belső tér várhatóan tágasabb lesz, mint a 3-as sorozatban, a tengelytáv is növekedni fog. A külsőt a BMW-kre jellemző rövid túlnyúlások jellemzik majd, ezen kívül pedig kellően tágas csomagtartóra is számíthatunk, annak ellenére, hogy az alá fogják beépíteni a villanymotort.
Hirdetés
Az i5 kétféle hajtáslánccal érhető majd el. A tisztán elektromos üzeműben elöl egy 225 lóerős, hátul pedig egy 135 lóerős villanymotor dolgozik majd, míg a plug-in hibrid a három vagy négyhengeres benzinese mellé egy 275 lóerős elektromotort kap, mellyel akár 500 lóerő körüli rendszerteljesítmény is elérhetővé válik. Mindkét változatban alapfelszereltség lesz az összkerékhajtás, az autó súlyát pedig karbonszálas elemekkel kívánják 1560 kg-ban maximalizálni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?