Újabb kínai másolat, ezúttal egy Lexus

Kínai Lexus: BYD S6 Dual Mode

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szorgalmasan dolgozik a kínai autós másológép, ezúttal egy Lexus, konkrétan az előző generációs RX crossover a BYD áldozata.


Ha nem lenne a sematikusabb, egyszerűbb hűtőmaszk, az arányokat és a formát tekintve a Lexus RX lehetne a képen, méghozzá az előző generáció. Csakhogy az embléma közepén a BYD név olvasható, amely egy kínai autógyár, és ez mindent megmagyaráz. Ahogy megszokhattuk, Kínában nem hajlandók leszokni a tudatos koppintásról, és most a lemezek alatt is papírforma hasonlóságot találni: ahogy a legtöbb Lexus RX, úgy a BYD S6 DM is hibrid hajtáslánccal rendelkezik. Persze, a két autó közötti technikai különbséget zongorázni lehet, az S6 DM a nyomába sem ér a hajdani RX 400h-nak, de kezdetnek azért megteszi. Az egység részét egy 10 kW-os villanymotor, valamint egy 2,0 literes, 102 lóerős benzinmotor képezi, és a DM típusjelzés arra utal, hogy a jármű kettős üzemre (Dual Mode) képes, azaz a vegyes kombináció mellett tud szimplán elektromos hajtással is mozogni. További fontos részlet, hogy a villanymotor az első, a benzinmotor a hátsó kerekek hajtását végzi - ez a Lexus RX esetében egyébként pont fordított. A váltó hatfokozatú, dupla kuplungos automata, a hatótávolság elektromos üzemben 60 km, benzinmotorral 500 km. A BYD S6 DM kiállításra került Detroitban, az Észak-Amerikában rendezendő nemzetközi autós seregszemlén.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?