Újabb kínai sportautó jöhet Európába?

Merész koncepcióautót villantott a Volvóból kinőtt sportmárka

Elindult a Festival of Speed Goodwoodban, az autógyártók pedig sorra fogják leleplezni a különböző modelljeiket. Az elsők között a Polestar villantott egy merész sportautó tanulmányt.

A kínai-svéd Polestar korábban 3 modell érkezését vetítette előre a goodwoodi fesztivált megelőzően. A 2-es szedán frissítése, és a 3-as valamint 4-es crossover bemutatása mellett viszont derült égből villámcsapásként egy sportautó koncepciót is megvillantottak a BST Concept személyében.
Hirdetés
A most megvillantott tanulmány nagyban hasonlít a két éve bemutatott O2 koncepcióra, viszont jelen esetben egy masszív hátsó szárny is felkerült az autóra. Motorfronton egyelőre nem részletezték a BST képességeit, de valószínűleg a testvérmodellekhez hasonlóan fürge jószág lesz belőle - egyes hírek szerint akár 1000 lóerős teljesítménnyel kerülhet gyártásba, a 0-100 km/óra mutatója pedig bőven 3 másodperc alatt lehet.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?