Újabb magyar Mercedesek jöhetnek

Hivatalos: még tovább nőhet a Mercedes kecskeméti üzeme

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Rendkívül elégedett magyarországi gyárával a Daimler AG, ezért még tovább nőhet a kecskeméti üzem.


Immár három éve, 2012 óta készül Kecskeméten (is) a B-osztály, 2013-tól pedig az egész világ számára nálunk gyártják a CLA kupélimuzint, idén tavasztól annak Shooting Brake kombiját is. Most pedig arra derült fény, hogy tovább nőhet a kecskeméti Mercedes-gyár. A bővítésről már meg is indultak a tárgyalások a magyar kormánnyal - mondta az MTI-nek Stuttgartban a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára. Magyar Levente a Daimler AG beruházásokért felelős vezetőjével folytatott megbeszéléséről elmondta: a Kecskeméten Mercedes-gyárat üzemeltető társaság a kapacitásának bővítését és technológiájának fejlesztését is mérlegeli. Mindez további modellek hazai gyártását jövendöli.
Hirdetés
A több fázisból álló beruházásról "komoly tárgyalások zajlanak" - mondta az államtitkár. Kiemelte, hogy a Daimler "rendkívül elégedett" a kecskeméti üzemmel, amely a stuttgarti központú globális óriáscég gyárainak hálózatában "kiemelkedően teljesít".
Arra a kérdésre, hogy valamennyi terv Kecskemétet érinti-e, azt mondta, hogy egyelőre nincs szó Kecskeméten kívüli konkrét helyszínről. A mérlegelt beruházás értékéről és a megteremthető új munkahelyek számáról még nincsenek pontos adatok. A projekt átfutási ideje egy-két év lehet. Azaz 2016-2017 tájékán várható az újabb magyar Mercedes.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?