Újabb nagy hazai autóipari beruházás: Győrben fejleszt az Audi!

120 milliárd forintból fejlesztik a magyarországi Audi-gyárat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy teljesen új motorcsalád gyártására készítik fel a győri Audi üzemet. Egy kimondottan villanymotorokra specializált részleggel bővítenek, itt készülnek majd az MEB Eco elektromotorok. A fejlesztés 500 új munkahelyet is teremt a régióban.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden jelentette be, hogy mintegy 120 milliárd forintos beruházással elektromos meghajtásért felelős gyáregységet épít Győrben az Audi. Az új üzemben a Volkswagen-csoport legújabb elektromos motorjait fogják gyártani 2025-től.

Az itt készülő új, MEB Eco elnevezésű hajtást a Volkswagen Konszern kisebb és relatíve olcsóbb elektromos autóiba építik majd.

A beruházás állami támogatással jön létre, a kormány 8,5 milliárd forinttal járul hozzá a projekt megvalósításához. A beruházás nem csak létesítmények terén igényel fejlesztést, az Audi-gyár új részlegében további ötszáz munkahely is létrejön. A teljesen új technológia gyártása új kompetenciákat is igényel, ezen a téren is rengeteg a feladat, mire elkezdődhet a termelés. Nem kész elemekből fognak ugyanis dolgozni a győriek, hanem az elektromos hajtáshoz szükséges lemezcsomagot és a forgóegységet, a rotort is helyben, a győri üzemben készítik majd a motorokhoz. A későbbiekben az említett hajtásláncok vezérlő elektronikájának gyártásával is bővülni fog a hamarosan épülő részleg feladatköre.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?