Újabb rendőrségi videó a legpofátlanabb sofőrökről

Kamionosokat és kerékpárosokat is elcsíptek a jelöletlen autós rendőrök

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A rendőrség a múlt héten is folytatta a jelöletlen autóból való kamerás ellenőrzést, fogásaikból az alábbi videó ad ízelítőt.

Talán a szokásosnál is keményebb idén a karácsony előtti közlekedés. Múlt héten elképesztő intenzitással vonultak át hazánkon a nyugaton dolgozó keletiek, nem csak az M1-es autópálya, az M3-as és az M5-ös is átlag feletti terhelést kapott, így sajnos több komoly baleset is történt, aminek eredményeként több órás, több tíz kilométeres torlódások alakultak ki, de természetesen fővárosunkban "saját hibánkból" is átlag feletti volt a forgalom. Ehhez társul még, hogy szinte mindenki siet, szinte mindenki agresszív. Pedig nem érdemes, ha már voltunk annyira önzők, hogy a tömegközlekedés helyett autóval mentünk, szánjunk időt az utazásra is, engedjük el azt, hogy a szokott menetidő alatt letudjuk az utat, nem fog sikerülni.Ahogyan a rendőrségi "Pofátlanítás" videó (melynek első része itt, másodikja itt látható) mondja,

Rajtad is múlik, hogyan végződik a napod!

Sokaknak érdemes lenne megfogadniuk, szakadó esőben elfogadni, hogy valaki nem feltétlenül fog 130 km/órás tempóval előzni az autópályán, olyankor is, olyankor pláne kellő követési távolságot tartani, stb.
Hirdetés
A legújabb videósor szerint minden közlekedőnek, a kamionosoknak és a kerékpárosoknak is érdemes tartaniuk a jelöletlen rendőrautóktól, ezúttal ugyanis a kamionok számára 6-22 óra között érvényes előzési tilalmat megszegő sofőrt is kitessékeltek a rendőrök, de állítottak meg a piroson áthajtó kerékpárost is. Fogadjuk el, a közlekedés egy nagy társasjáték, ami úgy tud jól működni, ha mindenki betartja a szabályait.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2019.12.28. at 08:26
  Permalink

  A kampányból levonják a következtetést, hogy ebből több büntetést lehet összeszedni kevesebb idő alatt, mint a bokor mögül való sebességmérésből és talán elkezdenek végre dolgozni is.

  Novemberben jöttem haza két hét Isztambulban töltött hét után, autóval mentünk, ott is vezettem (a forgalmi viszonyok miatt csak hétvégén, így csak fele annyi időt töltöttem dugóban araszolással, mintha hétköznap vezettem volna). Ott úgy oldják meg a dolgokat, hogy az európai szemnek szokatlanul brutális a rendőri jelenlét, mindenhol. A rendőrök a dugók miatt enduro motorokkal tolják (keskeny és magas építésű, elfér az autók között, ketten ülnek egy motoron), sok a civil autó is, de a lényeg a kb. a 200 méterenként telepített kamera, amit figyelnek is. Ott is van kamera, ahol nem számítanál rá, a nagyon nagy többség ezért nem mer nagyon szabályt szegni, mert a büntetési tételek olyanok mint idehaza, ellenben ott fele akkora az átlagfizetés (körülbelül).
  Azért persze nem szentek, mert ahol tudnak nyomulnak, de legalább indexelni nem felejtettek el. Jahh, ha tilosban parkolsz, pár perc és ott a loposautó, ott azoknak is kéklámpájuk van és szirénával tolják, villával pillanatok alatt elvisznek bármit.

  Ne éljünk persze rendőrállamban a jobb közbiztonság miatt, de arról ami most van, vastagon benne van a rendőrség keze is, évekig lesz*rták mi van az utakon.

Vélemény, hozzászólás?