Újabb rendőrségi videó: a piroson áthajtás a leggyakoribb kihágás

Röpködhetnek az 50 ezer forintos bírságok a rendőrségi videók alapján

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyre több jelöletlen autóval figyeli, kamerázza az autókat a rendőrség, egyre többen kaphatnak bírságot, ugyanis a felvételek alapján bőséggel vannak még szabálytalankodók.

Múlt héten nem csak a szokásos Pofátlan(TAN)ítás videóval jelentkezett a rendőrség, hanem azzal a hírrel is, hogy újabb jelöletlen rendőrautókat vetnek be a szabálytalan sofőrök ellen. A tavaly év végén indított, majd országos szintre emelt és egyre több autóval végzett büntetési és nevelési módszer tovább fut, immár a nyolcadik videó érkezett meg. Ebben egyértelműen a piroson áthajtás a leggyakoribb kihágás, de akadnak egyebek is, például elsőbbség meg nem adása, gyalogosok közötti áthajtás az átkelőhelyen, stb.
Hirdetés
Az ORFK OBB a videó címeként azt írja "TE döntöd el, hogy végződik a napod!" - ez sajnos csak részint igaz, sokszor külső tényezőn, múlik, hogy mi lesz egy-egy út vége. Ahogyan az a videóból is látható, nem elég a szabályokat betartani, arra is figyelni kell - már amennyire lehet -, hogy a többiek hibáit, szabálytalanságait kivédjük. Nem mindig lehet sajnos, márpedig tudjuk, egy meg nem adott elsőbbség, egy túlvállalt előzés életekbe kerülhet. Addig jó tehát, amíg csak a kamerás autó büntetése érkezik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2020.02.13. at 09:47
    Permalink

    Vecsés -nyugat (4-400 csomópont) 47°25’04.8″N 19°15’11.3″E
    A repülőtér 2 terminal felől érkezők 90%-a gyorshajt (értsd 50 helyett 80-90) és lámpaváltásonként 3-5 autó hajt át a piroson.
    Másfél percenként vált a lámpa tehát csak ebből bejönne ~150ezer -> óránként 6Millió bírság…

Vélemény, hozzászólás?