Újabb sokkoló videókat tett közzé a Magyar Közút

Szembeforgalommal és kerékpárossal is "felavatták" a közlekedők a frissen átadott M30 szakaszt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Miskolc és Tornyosnémeti között készült el az M30-as autópálya mintegy 60 kilométeres szakasza. Még alig több, mint egy hete adták át, de máris rengeteg szabálytalanságot rögzítettek a kamerák, a közutasok a Youtube-on osztották meg a legdurvábbakat.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. forgalomfigyelő kamerái először 2021. október 30-án kora reggel azt rögzítették, hogy egy 82 éves kazincbarcikai hölgy az M30-as autópályán szabályos haladás után meggondolja magát és megfordul, majd nagy sebességgel a forgalommal szemben egészen Halmajig hajt. Még aznap délután követte a példáját egy 59 éves encsi nő, aki szintén a forgalommal szemben közlekedett a 64-es kilométerszelvénynél. Ő ráadásul a lehajtás előtt kétszer is megfordult a pályán és balesetet is okozott. Két lengyel kamion haladt ugyanis a külső és belső sávban egymás mellett szabálytalanul, és a szembejövő kikerülése közben összeért a két szerelvény. (Hogy az egymást előző kamionosok miért szabálytalanok, arról részletesen ebben az anyagban írtunk.) A rendőrség mindkét sofőrt előállította, és a jogosítványukat is bevonta. Ezen felül egy biciklistát is fogtak a pályán, a kamera őt is rögzítette.
Hirdetés
A Magyar Közút azt javasolja, hogy azokban a térségekben, ahol új autópálya épül, ott az arra közlekedők még utazásuk előtt tervezzék meg útvonalukat (ez persze minden ismeretlen terepen ajánlott!). A térségben élőknek is fontos, hogy ne megszokásból vezessenek, hiszen minden ki van táblázva. A navigációs eszközeik frissítése is segíthet, ugyanis rendszeresen előfordul, hogy a régi szoftverek nem ismerik fel az új pályaszakaszokat, így akár megfordulásra is felszólíthatják a sofőröket. Ez akkor is elkerülhető, ha elsősorban a kihelyezett tábláknak, előjelzéseknek megfelelően közlekedünk, és nem hagyatkozunk kizárólag a navigációra.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?