Újabb SUV kabrió érkezhet, ezúttal a Fiattól

A Fiat 500 széria crossovere cserélheti le fémtetejét vászonra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár a Range Rover Evoque kabriója már kifutott, a vászontetős Volkswagen T-Roc továbbra is elérhető, idén pedig a SUV-kabrió szegmens második versenyzője is rajthoz állhat.

A nyitott terepjárózás műfaja egyáltalán nem új keletű, elég a Jeep Wranglerre vagy a régi Suzuki Vitarára gondolni. Valódi terepjáróra egyre kevésbé van szükség, a SUV modellek népeszűsége pedig nem tett jót a hagyományos kupéknak és kabrióknak. Előbbire számos csapott hátú SUV próbál megoldást szolgáltatni, utóbbi műfaj ehhez képest elég alulreprezentált. A Range Rover Evoque első generációjából készült vászontetős verzió, de a 2018-as kifutás után támadt egy kis szünet, amit a Volkswagen T-Roc Cabriolet tavalyi bemutatása tört meg.
Hirdetés
Idén új versenyző érkezhet, ezúttal olasz színekben. Hivatalosan még nem jelentette be a Fiat, de a beszállítókat már tájékoztatták az új modell megjelenéséről. Az 500X kabriósítása egy olyan kérdésre ad választ, amit talán még senki sem tett fel, mindenesetre üde színfoltja lehet a kínálatnak. Várakozások szerint a nyitott 500-ashoz hasonlóan fém marad az ajtók feletti rész, és csak az ezek közötti területen feszül majd vászon. Ez a megoldás az átlagos vászontetősöknél nagyobb merevséget biztosít kisebb helyigénnyel karöltve, illetve a fejlesztési költség is kedvezőbb. Egy dologban igazán különleges lehet az 500X kabrió, ez pedig a négyajtós kialakítás, ami sokkal élhetőbbé teheti a crossover kabriót.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?