Újabb tetemes üzemanyagár-csökkenés jön szerdán

Tovább esik a benzin és a gázolaj ára

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A töltőállomásokon is folytatódik az üzemanyagárak zuhanása, szerdától már jóval 350 forint alatt tölthetjük a 95-öst.


Az előző hét (tegnap taglalt) tőzsdei változásai után nem meglepő, ám annál kedvezőbb hír, hogy szerdán tovább csökkenti az üzemanyagárakat MOL: a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát 9, a gázolajét pedig 7 forinttal mérsékli.Az újabb csökkentéssel a 95-ös benzin literenkénti átlagára 341 forintra, a gázolajé 363 forintra mérséklődik. A benzin literenkénti átlagára szeptember elején még 420 forint volt, az utóbbi közel három hónapban több mint 70 forinttal csökkent. A benzinár több éve nem mozgott 350 forint körül, legutóbb 2010 decemberében kellett 345-346 forintot fizetni egy literért. A gázolaj literenkénti nagykereskedelmi ára szintén évek óta nem volt 370 forint körüli, utoljára 2011 szeptemberében került 371 forintba.
Hirdetés
A MOL legutóbb múlt pénteken változtatott az árakon, akkor a 95-ös benzin literenkénti nagykereskedelmi árát bruttó 4 forinttal, a gázolajét pedig 3 forinttal csökkentette, de módosított az előző szerdán is, akkor 9 forinttal ejtette a benzin, 5-tel a gázolaj árát.
A benzinár 2012. április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj literje 2012. január közepén volt a legdrágább, átlagosan 449 forint. Ha a tendencia folytatódik, nemcsak a benzin, hanem a gázolaj aktuális átlagára is 100 forinttal az egykori csúcs alá kerülhet. A legolcsóbb kutakon talán szerdától is megcsíphető lesz már a gázolaj is 350 forint környékén, ugyanis az egyes töltőállomások árai között továbbra sem ritka az akár 30-40 forintos literenkénti eltérés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?