Újabb tökéletes talajgyakorlat

Már megint Loeb nyerte a Finn ralit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ahogy tavaly, úgy idén is Loeb nyerte a Finn ralit, s ezzel a Citroën nyolcszoros világbajnoka szinte már kilencszeres világbajnoknak tekinthető.

Szoros, de egyértelmű meccs végén a nyolcszoros címvédő világbajnok Loeb (papírforma) győzelmét hozta az elképesztő sebességgel a sűrű erdőben ugratgatásról híres murvás Finn rali, a Citroën francia korszakos zsenije az idei nyolc futamból "mindössze" hatot nyert meg, Finnországban harmadik alkalommal oktatta a mezőnyt - beleértve a megannyi helyi menőt is. Pályafutása 72. győzelme ez, felfoghatatlan.Loebhöz legközelebb csapattársa férkőzött, a másodhegedűsi szerepkörben amúgy konstans fantasztikus teljesítményt nyújtó Hirvonen a záró Power Stage bónuszpontos diadalával is bizonyította tempóját. A Citroën egyhuzamban negyedszer aratott kettős győzelmet (természetesen Loeb, Hirvonen sorrendben).
Hirdetés
Bár öt verseny még hátravan, nem csak tetemes pontelőnye miatt vehető készpénznek a Hirvonen által például "hihetetlennek" titulált Loeb ismételt megkoronázása: az ötből ugyanis hármat aszfalton rendeznek (legközelebb Németországban augusztus 24. és 26. között), aszfalton pedig az extornász talajgyakorlataira előre meg lehet adni a 10 pontot.
A Finn rali végeredménye (élmezőny)
 1. Loeb, Elena (francia, monacói, Citroën DS3 WRC) 2:28:11.4 ó
 2. Hirvonen, Lehtinen (finn, Citroën DS3 WRC) + 6.1 mp
 3. Latvala, Anttila (finn, Ford Fiesta RS WRC) + 35.0
 4. Solberg, Patterson (norvég, brit, Ford Fiesta RS WRC) + 56.1
 5. Ostberg, Andersson (norvég, svéd, Ford Fiesta RS WRC) + 2:32.1 p
 6. Tänak, Sikk (észt, Ford Fiesta RS WRC) + 2:47.6


Az egyéni vb állása (élmezőny)
 1. Loeb 171 pont
 2. Hirvonen 128
 3. Solberg 104


A konstruktőri vb állása (élmezőny)
 1. Citroën WRT 280
 2. Ford WRT 171
 3. M-Sport Ford 115

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?