Újabb visszahívás a Toyotánál – mutatjuk az érintetteket

Csaknem 4 millió újabb autóját hívja vissza a Toyota

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ezúttal nem a Takata miatt, de részint ismét légzsákokhoz kapcsolódóan kell szervizbe szólítsa nem kevés autóját a Toyota.


Bár az információ az Egyesült Államokból származik, világszerte számos, összesen 4,4 millió autó érintett a Toyota legújabb visszahívásában. Tulajdonképpen két kampányról van szó. 1,4 millió 2008 és 2012 közötti Prius Plug-in Hybrid és Lexus CT 200h kapcsán a függönylégzsák felfújókamráinak hegesztése mentén apró repedések alakulhatnak ki, ennek következtében a légzsák önmagától is felfújódhat, de csak részlegesen. Magyarországon alig több mint 300 autó érintett.
Hirdetés

A másik, csaknem 3 millió autót érintő kampány a katalizátorok vezérlője miatt lett elrendelve, ebben 2006 áprilisa és 2015 augusztusa között gyártott Prius, Auris és Corolla modellek érintettek, de messze nem mind. A tulajdonosokat (akit tud) értesíti a Toyota, de bárki ellenőrizheti autóját a http://www.toyota-tech.eu/Euro5Search/Campaigns oldalon. A márka hangsúlyozza, hogy balesetet, illetve személyi sérülést még egyik hiba sem okozott.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?