Újra 400 forint alá mehet a benzin, kissé apadhat a gázolaj ára

Megint van esély a benzin árának számottevő apadására, kicsivel a gázolajé is eshet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szeptemberben jelentősen csökkentek az október első hetében változatlan üzemanyagárak. A következő hét ismét árapadást hozhat.


Szeptemberben jelentős, a benzin esetében három, a gázolajnál két hétig tartó heti kétszeri árapadást élhettünk meg, melynek során a benzin 27, a gázolaj 17 forinttal lett olcsóbb, ám október első hetében megszakadt az üzemanyagárak apadása. Utóbbi természetesen nem volt meglepő, hiszen sem a benzin vagy a gázolaj, sem a forint árfolyama nem változott - szeptember utolsó hetében.
Hirdetés

A hazai áraknál változatlanságot hozó első októberi héten azonban számottevően, 2 százalékkal apadt a benzin nemzetközi ára. A gázolajnál nem ilyen rózsás a helyzet, ott áresés helyett 0,1 százalékos drágulás látható. Utóbbira gyógyír, hogy a forint is erősödni tudott a héten, a dollár/forint váltószám közel 1,5 százalékkal apadt. Így hazai fizetőeszközünkben a benzin esetében már 3,4, a gázolajnál 1,4 százalékos áresés látható. Mindez legfeljebb 2-3 forintos árcsökkentést valószínűsít a gázolaj esetében, a benzinnél azonban sanszos egy komolyabb, akár 5-6 forintos apasztás is. Így a jelenleg 403 forintos átlagáron kapható benzin ára alaposan 400 forint alá, akár 397 forintra apadhat, míg a gázolaj most 419 forintos középára legjobb esetben is csak 416 forintra mérséklődhet. Tovább nyílik tehát a két üzemanyagfajta közötti árolló, szenvedni azonban aligha fognak a gázolajból autózok, nekik ugyanis jellemzően kevesebbre van szükségük egységnyi táv megtételéhez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?