Újra eljöhet a 480 forint alatti benzin korszaka?

Még az is lehet, hogy az ársapkát a piaci folyamatok törlik el

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyes vélemények szerint a globális recesszió fenyegető árnyékában olyannyira lecsökken az üzemanyagok ára, hogy újra 480 forint alatt tankolhatunk.

Egri Gábor a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke vetítette előre, hogy akár még az ársapka alatti értéket is elérhet az üzemanyagok ára. Persze ez sajnos egy globális recesszió eredményeként történhet meg, amennyiben a forint árfolyama nem gyengül túl sokat. Szóval a vélelmezés szerint a "piac megoldja magától" a helyzetet és 480 forint alá csökken majd az üzemanyagok ára, bár arra nem tért ki, hogy mikorra várhatóak ilyen árak. A szövetség elnöke a Portfoliónak nyilatkozva beszélt arról is, hogy meglepte az ársapka meghosszabbítása. Szerinte a "racionális gazdasági döntés az lett volna, ha megszüntetik az árplafont." Megemlítette még, hogy a MOL ettől a héttől kezdődő 25 százalékos üzemanyagmennyiség-korlátja torzítja a piaci versenyt, viszont tömeges üzemanyaghiánytól nem tart. Szerinte a következő 1-2 hét nehéz lesz, de Magyarországon nem kell félni az üzemanyaghiánytól.
Hirdetés

Forrás: Porfolio.hu
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?