Újra felbukkant az új Countach, már leplezetlen részletekkel!

A Lamborghini Countach ügyesen idézi a múltat, V12 motorját is megvillantották

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy hivatalos Instagram posztban láthatjuk először az új Countach érdekes részleteit. Az orr-rész és a tanksapka fotója után jön a legjobb: a motorteret is megmutatták a Lamborghini emberei. Íme a képek, és pár dolog, amit megéri rajtuk észrevenni!

Nemrég számoltunk be róla, hogy ez a legenda bizony újjáéled: jön az új Countach. Akkor még semmit sem lehetett tudni az autóról, csak azt, hogy lesz ilyen, és hogy létezik róla pár fotó, lepel alatt. Alig néhány napot kellett várni, és az a bizonyos lepel már le is került, ráadásul nem is "csak" egy külsős művész keze munkája nyomán utólag, hanem hivatalosan. A cég annyit fűzött a képekhez: "A komoly alkotások a nagy tradíciók nyomán születnek. Ezek a tradíciók inspiráló történetekkel, felfedezésekkel, áttörésekkel és megoldásokkal számolnak be örökségünkről, változást és innovációt hoztak. A legfrissebb alkotásunk is ilyen tradícióból született." De mit is láthatunk pontosan ezeken a képeken? Mutatjuk!
Hirdetés
A első fotón egy szokásosan éles, de szokatlanul szögletes Lambo orr-részt láthatunk, ebből egyértelműen arra következtethetünk, hogy bár nem fogja minden részletében másolni, modernizálni az eredetit, ez a gép is a legmenőbb retro dizájnok sorát fogja bővíteni, ha megérkezik. Mindemellett a modern Lamborghini kellékek is megmaradtak, mint mondjuk a bizonyára hatalmas leszorítóerőt generáló, gigantikus méretű első szárny. Jól látszik továbbá, hogy ez egy új modell, nem valami különkiadás, ráadásul a részletek alapján nem is tűnik "tanulmányautósnak": a légbeömlők funkcionálisnak tűnnek és a Countach-Diablo korszakokat idézik. A legdurvább, és egyben legfontosabb hagyományőrzés viszont nem más, mint a V12 erőforrás, állítólag hibridesítik, de még így sem tudom, hogy lehet manapság még áttolni ilyesmit az emissziós normákon. Szabad szemmel is látható viszont, hogy ez a motor egyszerűen gyönyörűen mutat az arany díszítéssel a fehér Countach üvegtetős motorterében. Egyetlen igazán fontos kérdésre viszont nem adnak választ ezek a részletek, így inkább tőletek kérdezem meg:

Szerintetek mit találtak ki az ikonikus bukólámpák helyére?


Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?