Újra felmegy a hegyre az elektromos Toyota

540 lóerős villanyszörny a Toyotától

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy ideje már elektromos autókkal is divat csúcsokat mászni és döntögetni a Pikes Peak hegyiversenyen, ennek megfelelően a Toyota is visszatér a TMG EV továbbfejlesztett verziójával.


Nem újdonság, hogy a híres-hírhedt coloradói Pikes Peak felfutáson elektromos autók is másszák és döntögetik a csúcsokat, így hát az sem meglepő, hogy a Toyota Motorsport GmbH reszelgette még egy csöppet a TMG EV-t, s tavalyi rekordjának felülmúlására készül. Egy évvel ezelőtt 10:15 perc volt a nyertes idő (a volánnál a japán Nutahara Fumióval), idén az új-zélandi, szintén nem kispályás Rod Millen tekergeti majd a kormányt - kb. néma csendben.
Hirdetés
A brutális szpojlerezésű és úgy aerodinamikailag, mint hajtásláncával továbbfejlesztett, rettenet gyorsaságát korábban a Nordschleifén is bizonyító versenyautó akkumulátora 42 kWh-s lítium-ion, villanymotorjainak összteljesítménye 540 LE, a nyomaték 1200 Nm, a végsebesség 230 km/óra. Az újabb csúcs borítékolható.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?