Újra gyártanak kombi Saabot, de kabrió nem lesz

A NEVS újraindítja a Saab 9-3 SportCombi gyártását

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Saab sztorija folytatódik: a tulajdonos bejelentése szerint újraindul a kombi 9-3 gyártása, de ennél vadabb terveik is vannak.


Újraindították a Opel Vectra C alapú 9-3 gyártását, és már tesztelik az elektromos változatokat a NEVS konzorcium vezette gyárnál. A svéd autógyártás megmentője Kína lett, mivel a Volvóba és a Saab feltámasztásába is innen invesztáltak pénzt. A korábbi 9-3-asokat még mindig csak Kínában és Svédországban, a márka immáron két otthonában forgalmazzák, hamarosan már újra kombiként is. A NEVS kommunikációs vezetője elárulta, hogy a harmadik kasztni, a kabrió valószínűleg már nem fog visszatérni, mert a koros modellek leváltásán dolgoznak, a hamvába holt Phoenix projektet továbbvíve.
Hirdetés
Az új Phoenix platformba még a GM időkben öltek egy csomó pénzt, de már nem hozhatta el a megújulást, hiába a hangzatos név. A NEVS távlati célja a kínálat bővítése, már az új építőkészlet felhasználásával. Terveznek kupészerű ferdehátút, crossovert és az új generációból már kabriót is. Szép, de a megvalósíthatóság azon is múlik, hogy sikerül-e más országokban is eladniuk a termékeiket. Mindezt úgy, hogy idén szeptembertől elvileg kötelező lesz az Euro 6-os környezetvédelmi norma.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?