Újra gyártásba kerülhet minden idők legdrágább autója

A Jaguar után a Ferrari is újra gyártana veteránt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minden idők legdrágábban elárverezett autója egy Ferrari 250 GTO, az utóbbi években több tízmillió dollárt fizettek értük. A Ferrarinál most gondolkodnak, hogy újra gyártsák a GTO-t.


A ritka veteránautók mindig is jó üzletnek számítottak, ám évek óta a Ferrarik uralják az eladási listák élét. Az olasz gyártó 250-es modelljei évről-évre döntik meg a rekordokat, minden idők legdrágábban elárverezett autója pedig egy 250 GTO, 38 millió dollárért kelt el pár éve a Bonhams aukciósház árverésén, de 30 alá nem igazán mentek azóta sem az árak. Ha éppen eladósorba kerül egy a 39-ből, garantált az irreálisan magas ár, ezért is készülnek most valamivel a Ferrarinál.
Hirdetés

A Genfi Autószalonon beszélgetett Sergio Marchionével a Top Gear egyik újságírója, a Ferrari vezér neki árulta el, hogy nagy üzlet az, amit a Jaguar csinált a Lightweight sorozat újragyártásával, és ők is hasonlóban gondolkoznak. A Jaguar nemrég elkezdte befejezni az E-Type versenyautók gyártásának eredeti sorozatát, valamint az eredeti XKSS-t és a D-Type versenyautót is gyártják, de már az Aston Martin is bejelentette hasonló terveit a DB4-gyel. Marchione elárulta, ha minden összejön, akkor pár éven belül ők is beszállnak ebbe a körbe, az újságíró kérdése pedig kifejezetten a 250 GTO-ra irányult, így vélhetően ezt fogják folytatni. Nem lesz egyszerű a feladat, hisz az eredeti karosszériasablonokat a Ferrari nem őrzi már, éppen pár évvel ezelőtt cseréltek gazdát az eredeti szerszámok, szintén dollár milliókért.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?