Újra készül az eredeti Mini Cooper

A David Brown Automotive második modellje az újragyártott Mini

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

David Brown már előzetesen is azt ígérte, következő modelljük egy igazi brit autó lesz. Ennél nem is lehetett volna pontosabb, ugyanis az eredeti Mini Coopert kezdik el gyártani.


A David Brown Automotive a fergeteges Jaguar XK-t Aston Martinná alakító vállalatról lehet ismerős, meg persze az eredeti Aston Martin gyártójáról, de ez nem ugyanaz a David Brown. A Speedback GT ráadásul már a Genfi Autószalonon is bemutatkozott, mint Európának szánt modell, második autójuk viszont nem biztos, hogy ide is érkezik. Azt már előre tudni lehetett, hogy ismét valamely brit márkához nyúlnak, most már tudjuk, hogy ez az eredeti Mini. Nem felújításról van szó, újra gyártásba küldik a kisautót, ami a végletekig hasonlít az eredetire.

A Mini Remastered névre hallgató modell karosszériáját az eredetinél erősebb anyagokból, több helyen plusz merevítésekkel ellátva építik össze. A legészrevehetőbb változtatás a hátsó lámpákat érintette, a többi kis apróság annyira beleillik a képbe, hogy észre sem venni őket, még a saját hűtőrács is teljesen korhű. Persze modernizálni kellett, így minden fényszóró LED-es, de a klasszikus kinézettől nem ütnek el. Bent már kicsit több a változtatás, az eredetileg puritán belső valódi luxusautós utastérként született újjá.
Hirdetés
A klasszikus formák fényezett fém, minőségi fa és bőrborítást kaptak, a retro fa Moto-Lita kormány és a Smith kijelzők gondoskodnak az eredetiségről. A modern vonalat a középső érintőkijelzős fejegységgel hozzák odabent, van bluetooth kapcsolat, navigáció, Android és Apple kijelző tükrözési lehetőség is. A komfortérzetet még tovább fokozza, hogy a modern autókhoz hasonló kulcs nélküli nyitás-indítási rendszert is kap. Az új Mini motorja a régi 1275 köbcentis négyhengeres átdolgozott és teljesen újjáépített verziója, 50%-os teljesítménynövekedéssel. Pontosan nem árulták el, de nagyjából 90-100 lóerőre képes. Egy Mini Remastered elkészítése 1000 munkaórát vesz igénybe, mivel a megrendelő által az összes részletet egyedileg alakítják ki kézzel, valamint a karosszériát is kézzel építik össze. Az új klasszikus Miniből csupán 100 darabot készítenek, nem árulták el, mennyiért, de különlegességének megfelelő áron.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?