Újra rendelhető az Opel Combo Life

Az átmeneti felfüggesztés után megint elérhető a családi Opel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A nagycsaládosok autóvásárlási támogatása miatt akkora roham indult a hétüléses Opel Combóért, amelyre még az Opel sem számított. Némi szünet után azonban ismét rendelhető a Combo Life.

Az idén július elsején életbe lépett nagycsaládosok autóvásárlási támogatása nagy népszerűségnek örvend, az eddig beadott pályázatok száma közelíti a 15 ezret. Az állami pályázattal élők elsősorban a Dacia szalonokba látogatnak el szívesen, ahol egyetlen modell, a Lodgy érhető el hét üléssel, ami egyben a piac legolcsóbb hét férőhelyes típusa. Az ezüstérmes helyezés viszont az Opelt illeti, ahol több modell közül is választhatnak a nagycsaládosok, ám a hétülésesek közül elsősorban Opel Combot Life-ot keresik a minimum három gyermeket nevelők.

A modell iránti kereslet az Opelt is váratlanul érte,

így a hosszú várólisták elkerülése érdekében átmenetileg felfüggesztették a Combo rendelését, ám jó hír, hogy a családi négykerekűre újra felvesznek rendeléseket.
Hirdetés
A negyedik generációs Opel Combo kétféle hosszúsággal is elérhető, a rövidebb kivitel 4,4, a hosszabb 4,75 méteres, a hétüléses konfiguráció viszont mindkét hosszhoz társítható. A hosszabb modell tengelytávban és hátsó túlnyúlásban is rálicitál a kisebb kivitelre, csomagból 850 liternyit képes elnyelni a nagyobb Combo, a rövidebb modell pedig 597 liternyi csomaggal pakolható. A motorpaletta a köbcentik tekintetében kéttagú, a benzines blokk minden esetben 1,2 literes és turbós, a gyengébbik 110, az erősebbik viszont 130 lovas, a nyolcfokazatú automataváltó az erősebbik motorhoz kérhető, a kuplungpedál elhagyásáért (vagyis a 8 fokozatú automata váltóért) 600 ezer forintos felárat számítanak fel. A gázolajra vágyóknak az 1,5-ös blokkot kell választaniuk, mely 75, 100 és 130 lóval is elérhető, nyolcfokozatú automata a legcombosabb dízelhez ikszelhető. A Combo Life három felszereltségi szinttel érhető el, ám a hétüléses kialakításhoz minimum a középsőt kell választani, a plusz két ülés felára 200 ezer forint, így a legolcsóbb, állami támogatással is elérhető hétüléses Opel listaára 6,53 millió forint, ám a kereskedői ajánlatok ennél kedvezőbb számokat mutatnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?