Újra száguld az Autónavigátor.hu matricás BMW!

A BMW mellett a Lada Samarát is leporolták Bubuék

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bubu az Autónavigátor.hu “gyári pilótája” az utóbbi hetekben meghajtotta a BMW-t és a Ladát is két különböző versenyen.

Szeptember első hétvégéjén a VII. Nógrádsipeki Megbízhatósági Futamon indult Faragó Gábor, alias Bubu, a fekete Lada Samarával. Ez a rendezvény a 2021-es Veterán Hegyi Felfutó Országos Bajnokság záró futama is volt egyben, amelyen 80 indulót láthatott a közönség, mind 30 évnél öregebb, veterán jármű volt. Varsány és Nógrádsipek között 3,5 km-es lezárt aszfaltcsíkot kellett teljesítenie kétszer a mezőnynek, egyetlen edzést követően. Az volt a nyerő, akinek a két mért szakasz között a legkisebb különbség mutatkozott az idejében Bubuék a Lada Samarával a Classic kategória 1600 köbcenti alatti géposztályának 11. helyén végeztek, jobbegyben testvérével, Faragó Csabával.
Hirdetés
Az elmúlt hétvégén pedig az Intercars ART-Sprint Kupasorozat 6. fordulóján vett részt Kunmadarason a BMW 330i-vel és navigátorával Migács Krisztiánnal. A volt katonai reptér aszfaltján most 8870 méteres pályát kellett teljesíteni a kijelölt szakaszon három alkalommal, amelyből a legjobb kettő eredménye számított a végértékelésnél. A versenyen népszerűségét jelzi, hogy közel kétszáz induló mérte össze tudását a népes nézőközönség előtt. A pályafelírást követően, körülbelül délben került sor az első futam rajtjára, ami leginkább a tapogatózásról szólt. Ezután folyamatosan gyorsultak a BMW-vel, bár Bubu a saját bevallása szerint elég sokat hibázott, kétszer is majdnem megforgott a cél előtti rész poros aszfaltján. Végül a BMW Kupa hatodik helyén, az abszolút értékelés első harmadában értek célba. Az autó végig hibátlanul működött, bár néhány alkatrészt elhagytak. Valószínűleg lerázódtak a szakasz egy körülbelül két kilométeres részén, amely rendkívül rossz minőségű burkolattal rendelkezett. A most következő hétvégén a Lada Samarát járatják meg ismét egy szlovákiai versenyen, utána pedig a BMW-vel az Euroring-re készülnek október elején.
Hirdetés

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?