Újra vehetsz gyári alkatrészeket a régi Toyota Suprához

Újra gyárt alkatrészeket a Toyota a korábbi generációs A70 és A80 Supra modellekhez

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota 17 év után újra gyártja a Supra legújabb generációját, ami új lendületet adott a korábbi modellek felújításához. Ezt támogatja a Toyota néhány alkatrész gyártásával.

A Toyota nem csak az Avensisről vagy a Priusról ismert. Az előző évezredben olyan autókat is gyártottak, amik méltán érdemelték ki az ikonikus jelzőt. A két leginkább kedvelt modell a sportautók szerelmesei körében a Supra A70-es, 1986-93 között gyártott változata, valamint az A80-as, amit 1993 és 2002 közt lehetett megvásárolni. Az új modell, amit a BMW és a Toyota fejlesztett, olyan népszerűségnek örvend, hogy az első évben gyártott mennyiséget pillanatok alatt elkapkodták és nagyon hamar már a 2020-as szállításra vettek csak fel megrendelést.
Hirdetés
Ezzel együtt új lendületet kapott a Supra korábbi verzióinak feltámasztása és világszerte a tulajdonosok által életre hívott klubtevékenységek is. Ezt látva a Toyota úgy döntött, hogy a régi modellek fenntartását is tovább támogatja és bizonyos alkatrészek gyártását újra elkezdi versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing égisze alatt az A70 és A80 modellekhez. Ezek az alkatrészek ugyanúgy a márkakereskedésekben lesznek megvásárolhatók, mint a jelenleg futó modell esetében. Bár az egyes piacok között lehetnek majd eltérések, de úgy tűnik, hogy a következő új részegységeket lehet majd megvásárolni:
  1. A70 Supra: kardántengely, ajtókilincsek, üzemanyagszint-jelző, ablakszigetelő gumicsík, első emblémák.
  2. A80 Supra: fényszórók, ajtókilincsek, fékrásegítő.


Az aktuális lista elérhető a TOYOTA GAZOO Racing honlapján.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?