Újra villámgyors Renaultkat kapnak a francia csendőrök

A Mégane RS előtt is használt forró Renault-kat a Gendarmerie

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hetven darab Renault Mégane Renaultsport-tal frissíti elfogó-autó flottáját a francia csendőrség.

Nemrég jött a meg sajtóhír arról, hogy a francia csendőrség hetven darab Renault Mégane RS-t vásárol elfogóautó-flottájának frissítése miatt. A hír nem annyira érdekes, mint első hallásra gondolnánk, hiszen már korában is használtak hasonló mennyiségben Renault Mégane RS-t a gendarme-ok ilyen célokra. Különben is, aggódjanak a francia gyorshajtók. Ami igazán megragadta a figyelmünket a rövid sajtóközleményben, az annak a közlése volt, hogy már hosszú távra tekint vissza a csendőrség és a Renault kapcsolata, amely az Alpine A110-es típussal indult. Még ha technikailag csak 1970-től számít is a Renault birodalom részének az Alpine.
Akkor kattant rá az Alpine A110-esre a Gendarmerie, amikor a hetvenes évek elején sorra nyerte a ralikat az autó. Megvolt tehát a bizonyíték arra, hogy ezzel a francia autóval különösebb erőlködés nélkül utol lehet érni az esetleges gyorshajtókat. Megszületett tehát a kapcsolat a csendőrség és a Renault között, amelyet aztán folyamatosan ápoltak is.
Amikor megjelent, rögtön az A310-es is bekerült a csendőrség flottájába, a még nagyobb teljesítményű autó azt is jelentette, hogy a gyorshajtóknak egyre kevesebb esélye volt a menekülésre. Magától értetődően az utolsó pillanatig kitartottak az autó mellett, a V6 GT-vel bezárólag zárult az Alpine és a csendőrség viszonya. De nem csak a nagy csúcsmodell gyarapította a flottát, Renault 5 Alpine Turbókat is használtak.
Amikor az Alpine márka megszüntetéséről megszületett a határozat, a Renaultnak épp volt a kínálatában olyan modell, amivel ki tudta váltani a sportkocsikat. A Renault 21 Turbo meglepő teljesítményű, de egészen hétköznapi megjelenésű (a spoilerektől eltekintve) autó volt, amelynek praktikus karosszériája nagy könnyebbséget jelentett a menetfelszerelések elhelyezésében.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?