Unod a szabadidő-autókat? Vegyél szabadidő-tankot!

Szerintetek mennyibe kerül ez az egyedi építésű terepmonstrum?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Szokták mondani, hogy az UAZ mindenen átmegy, ez a tank szerintem még magán az UAZ-on is. Pont úgy néz ki, mint aminek tényleg semmi sem akadály, mindemellett olyan luxus van benne, amit több prémium SUV is megirigyelne. Te tudnád mire használni?

Ha egy szóban kéne megfogalmaznom, hogy mi ez, akkor a "luxustank" kifejezés jut eszembe. Löveg ugyan nincs rajta, de van helyette minden, mi szemnek-szájnak ingere. Mivel nem számít a súly, ezért acélszerkezetű az alváz, a hasmagasság pedig fél méteres. Sokan rögtön rávágnák, hogy lánctalpas is, pedig ez igazából egy gumihevederes járószerkezet, mint a nagyobb traktorokon. Tény, hogy valamivel kevésbé strapabíró, de legalább nem csörög-zörög, és nem töri fel az utat.
Hirdetés
Bent fejedelmi luxus fogad, mindemellett a műszerfal és a kormány hangulata olyan, mintha egy számítógépes játékkal játszanál. Az biztos, hogy a látvány teljesen más, mint egy átlagos prémium SUV belterében, bár a kényelem aligha rosszabb. A matt feketére fényezett tank testét egy légrugós felfüggesztés köti össze a kerekekre feszített gumitalpas szerkezettel, videón nézve meglepően könnyen suhan a Ripsaw. Mindezt kényelmes és jó oldaltartású Recaro sportülésekkel kombinálták, amelyek az ergonómia mellett egyéb kényelmi funkciókat is kaptak. Az infotainment - akarom mondani intercom - rendszer a Bose munkája, így valószínűleg abban sem talál túl sok kivetnivalót az új tulaj. Aki ebbe beül, annak valószínűleg a teljesítményre sem lesz panasza, annak ellenére, hogy egy tankról beszélünk, 96 kilométeres óránkénti sebességre képes. A 800 lóerős Duramax dízelmotornak a hangja is félelmetes, az erőt egy ötsebességes Allison 1000 automataváltó adja tovább, így a látvány még rémisztőbb tud lenni a hangélménnyel kombinálva. A motor csúcsnyomatéka több mint 2000 Newtonméter, ami a legtöbb felhasználó számára szinte felfoghatatlan, ez már bőven nem a tuningolt TDI kategória.
Hirdetés
A tankot a napokban próbálták meg elárverezni online a Hemmings aukciós felületén, ám a végső, 525 000 dolláros licit nem érte el a minimálárat, ami nem kevesebb, mint 605 000 dollár lett volna. Ez a mi valutánkra átszámolva körülbelül 186 millió forintot jelent, ha esetleg megjött volna a kedved a tankozáshoz. Az alábbi videón jól látszik, hogy ennek a gépnek nincs akadály. Ti mihez kezdenétek egy ilyen monstrummal?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?