Unortodox Mini segíti az atlétákat Londonban

Mini MINI gerelyszállításra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A sokféle dízel, benzines és elektromos jármű mellett egy különleges feladatra specializált, a szokásosnál is apróbb Minit is bevetett a londoni nyári játékok atlétikai versenyén a BMW.A 2012-es Olimpiai Játékok autós főszponzoraként a BMW több mint 4000 különféle járművet szállított Londonba, köztük pár igen ritkán látható, dobószámok sporteszközeinek szállítására kialakított, 1:4 méretarányú, rádió távirányítású Minit.
A Mini MINI az atlétikai stadionban szállítja vissza a dobóaréna elejére a sportolók által messzire hajított gerelyeket, diszkoszokat és kalapácsokat. Három különleges, 1100 mm hosszú mini MINI-t készítettek a feladatra, az autókat erre speciálisan kiképzett játékmesterek irányítják.
Hirdetés

Az autók teherbírása 8 kilogramm, ezáltal egy kalapácsot vagy diszkoszt, illetve két gerelyt tud szállítani nyitható napfénytetején át az "utastérbe" dugva. Igen fürge járgányok lehetnek, hiszen 10 lóerős villanymotor gondoskodik hajtásukról. A Mini MINI-k 35 percen át képesek folyamatosan rohangálni ide-oda a sportszerekkel, távirányításuk pedig körülbelül 1000 méteres távolságból is aktív, ilyen messzire persze a stadionban nem is kell menniük. Akkumulátoraik teljes feltöltése 80 percet vesz igénybe, úgyhogy irányítóiknak igen precíz körforgásban kell az energiát biztosító karbantartást - töltést - elvégezni, ha nem akarnak maguk szaladgálni a dobóeszközökkel.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?