Utat keresne autójával?

Idén is Georallye futamok Pécsett

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly rendszeresen beszámoltunk a Pécsi Georallye Autósport Egyesület (PG-ASE) által szervezett autós tájékozódási futamokról, illetve a 2011-es Georallye Magyar Bajnokság névadó szponzora is volt az Autonavigátor.hu.

Mi is az a Georallye? Gyakorlatilag tájfutás autóval, azaz a rajtnál megkapott itiner alapján kell etapokat teljesíteni, tereppontokat megtalálni, menet közben pedig még frappáns kérdésekre is választ adni. Miként tavaly, idén is ízelítőt adunk.
Ez évben is három futamból áll a Georallye Magyar Bajnokság, a nyári forduló az elmúlt évek gyakorlatának megfelelően a Georallye Közép-Európa Kupa magyarországi fordulója is lesz egyben. Mindhárom futam Pécsett illetve Pécs környékén kerül megrendezésre.
A 2012-es idény első versenyére május 12-én szombaton kerül sor, a verseny a Kalandpark kupa nevet viseli és sorrendben már a 67. Georallye verseny.
Hirdetés
Az idei év újítása, hogy a versenyt a megszokott 4 etap helyett ezúttal 7 szakaszra osztották a szervezők, melyek közül néhány egész rövid, 2-3 km hosszú, de lesz jóval hosszabb, 20-25 km-es etap is.
A tájékozódási szakaszok között ügyességi versenyek is lesznek, és az idei év másik újdonsága, hogy a 16 év alatti gyermekek számára külön tájékozódási versenyszám is lesz! Ennek lebonyolítási módja legyen meglepetés a versenyre látogatók számára.
Nevezni a helyszínen, a verseny napján 8 és 9 óra között lehet, illetve előzetesen a www.georallye.hu oldalon.
A verseny részletes programja elérhető a PG-ASE honlapján.
Az első, májusi futamot szándékosan bemelegítőnek, illetve hívogató, az érdeklődőket kóstoltató futamnak tervezik a szervezők, aki ott kedvet kap a versenyzéshez, annak bátran ajánlják a június 29-30 között megrendezésre kerülő Közép-Európa Kupa fordulót, illetve a Magyar Bajnokság zárófutamát, mely 2012. október 12-13 között kerül megrendezésre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?