Utcai versenyautók érkeztek a Toyota műhelyéből!

Sportos átalakítást végeztek a Toyota Camryn és Avalonon!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota Racing Development vette kezelésbe a japán márka két zászlóshajóját, a Camryt és az Avalont.

A Toyota gyári sportosztálya 1979-től kezdve veszi kezelésbe a közúti forgalomba tervezett járműveket, hogy némileg sportosabb jelleget adjon nekik. Munkáik nyomán valódi, utcai versenyautók kerülnek ki a japán márka motorsport tevékenységeit támogató részleg műhelyéből. Ez történt most a Camryvel és az Avalonnal is!
Hirdetés

Mindkét modell 301 lóerős, 3,5 literes V6-os szívómotorral rója az aszfaltot, de ezt a TRD-nél is elegendő teljesítménynek találták. Csupán a kipufogó-rendszeren mókoltak egy kicsit, hogy a gyorsítást sokkal, de sokkal vérmesebb hangzás kísérje. Ami a futóművet illeti, merev panelekkel tették masszívabbá a karosszériát, valamint a kanyarstabilizátorokat, és egyedi hangolású TRD lengéscsillapítókat kaptak, a sportos jelleghez igazodva. Mind a fék-, mind a keréktárcsák nagyobbak lettek. A márka kaliforniai dizájnstúdiója, a Calty ráadásul teljes körű aerodinamikai csomagot tervezett mindkét típushoz. A teljesítményen túl az autók külsejére is nagy hangsúlyt fektettek: piros díszsávok, pirosra festett féknyergek és piros TRD emblémák teszik még karakteresebbé a megjelenést, élénk kontrasztot alkotva a hűtőrács feketeségével.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?