Utolsó felhívás: itt az idő téli gumira váltani

Bár most még enyhe az időjárás, kemény fagyok közelegnek, ajánlott a téli gumi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Téligumitesztünk üzenete hamarosan a közutakon is tapasztalható lesz: a kiszolgált téli, vagy nyári gumival szerelt autó jeges úton több mint kétszeres fékutat adhat.


Ötödik éve készítünk téligumitesztet a mogyoródi Tanpályán a nonstopgumi csapatával, a nagy gumiösszevetés idén sem maradt el, több mint két hete publikáltuk a 19 garnitúra összevetésének eredményét. Sokan még nem váltottak, nem vásároltak új szettet, ami eddig talán nem is volt baj. Ritkán adódott csak fagy, amikor valóban kijöhetett volna a téli gumik jégen egyáltalán nem szerény előnye. Ne feledjük, jeges, havas úton a nyári gumi, de akár a kopott, már sokat használt téli gumiabroncs is több mint kétszeres fékutat adhat - ezt idei tesztünk is mért eredményekkel bizonyította.
Hirdetés

Nem vitás, hogy itt az idő téli gumira váltani.

Nem elegendő télire, jó télire kell: 4 mm profilmélység alatt minden téli abroncs cserére érett, ahogyan egy már 5-6 szezont végigszolgált is. A gumiabroncsnak ugyanis mind az UV sugárzás, mind a téli útsózás ártalmas. Ezért aztán mind a nyári, mind a téli abroncsokat tisztán, napfénytől és hőtől védett helyre érdemes elrakni, felnin egymásra fektetve, anélkül állítva, de időszakosan átforgatva. A gumitárolásról itt olvashatnak bővebben, gumitesztünket pedig nem csak azoknak érdemes átolvasniuk, akik most új szettet vásárolnak, hanem mindenkinek. Egyértelműen mutatott mérési eredményeinkkel rávilágítunk arra, hogy télen miért kell a legjobb téli gumival is fokozott óvatossággal vezetni, már a legjobb tapadást, így a legrövidebb fékutat adó száraz aszfalton is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?