Utolsó útjára indul a T1

Last Edition modellel búcsúztatja ős kisbuszát a Volkswagen

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen brazíliai üzemében egy különleges sorozattal búcsúznak az ott 1957 óta gyártott Volkswagen T1-es és T2-es kisbuszoktól: 600 egyedi példányban gyártják a Transporter Kombi Last Edition változatot.


Utolsó szériájához ért a Volkswagen T2 Brazíliában. A különleges, kettős színben fényezett (alapvetően kék, de tetejével és tetőoszlopaival fehér) és egyedi belső kialakítású kisbuszok mindegyike sorszámozott plakettel készül. Belső elemei, így a függönyök és a rögzítők, valamint az ülések a hatvanas-hetvenes éveket idézik fel. Az autót 78 lóerős benzin-etanolos motor mozgatja, melyhez négyfokozatú kézi sebességváltó kapcsolódik.
Hirdetés

A Brazíliában 1957-től gyártott Kombi Európában T1, Amerikában Bus, Nagy-Britanniában Camper néven futott. 56 éves gyártási történetével a Kombi az autózás történetének leghosszabb ideig gyártott típusává vált. Az első generációt (T1 Type 2) a Volkswagen 1950 és 1967 között gyártotta. 1950-1956 között Wolfsburgban, 1956-tól Hannoverben készült a népszerű kisbusz egészen 1967-ig, a T2-es gyártásának kezdetéig. Ausztrália mellett azonban Brazíliában (Sao Bernardo do Campo) továbbra is gyártásban maradt a T1-es, amely 1975-től megkapta a T2-es arcát és külső jegyeit, így ez a dél-amerikai típus a T1.5-ös néven ismert. Ez egészen 1996-ig maradt gyártásban, a T2-est 1976-tól idén december 31-ig szerelik össze Brazíliában.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?