Úton az élet felé – a Volvo Cars is újraindítja gyárait

A Volvo Cars Svédországban és Belgiumban is elkezdi a termelést

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A mai napon nem csak a svédországi Torslandában működő üzemében, még a belgiumi Gentben is újraindította a termelést a Volvo Cars.

Hatodik hete nem járnak hazánkban iskolába a gyerekek, hatodik hete dolgozik otthonról aki csak tud - a koronavírus miatt. Az autógyártásban azonban a home office nem működik, ahhoz hogy eladható autók készüljenek, hogy autógyártók, dolgozóik és beszállító-hálózatuk, valamint az összes, az autózáshoz kapcsolódó ipar, így az autós média se menjen tönkre, a márkák kivétel nélkül dolgoztak az átmeneti üzemszünetekben, így tettek a hazánkban jelen lévők és így tett a Volvo is, a kínai tulajdonban lévő, de továbbra is abszolút svédnek tekinthető autógyártó a mai napon indította újra európai üzemeit.
Mint azt közleményében írja a vállalat, az érintett szakszervezetekkel egyeztetve hozta meg a termelés újraindítására vonatkozó döntést, mától pedig a Volvo Cars svédországi háttérirodáiban is felveszik a munkát a dolgozók. Az elmúlt hetekben a gyártóüzemet és az irodákat is felkészítették a munkavégzésre, így a dolgozók a lehető biztonságosabb környezetben tevékenykedhetnek.
A Volvo Cars szoros kapcsolatot ápol és folyamatosan egyeztet beszállítóival, hogy a jelenleg is tapasztalható, ám már folyamatosan enyhülő fennakadások ellenére folytatódhasson a termelés. A svéd, azaz a torslandai üzem gyártási darabszámait már a piaci igényekhez, a már beérkezett megrendelésekhez igazítják. A dolgozók hétfői visszatérését megelőzően természetesen az összes érintett létesítményt a legnagyobb alapossággal takarították ki. Szigorúbb fertőtlenítési és takarítási előírásokat vezettek be, a torslandai üzem minden egyes munkaállomását megvizsgálták egészségügyi és biztonsági szempontból, és ahol a közösségi távolságtartás nem megvalósítható, egyéb védelmi intézkedéseket vezettek be. A svédországi irodaépületek tárgyalóiban, irodai tereiben és étkezőhelyiségeiben a közösségi távolságtartás követelményeit szem előtt tartva módosították a berendezést: gondoskodtak például az íróasztalok megfelelő elhelyezéséről, illetve korlátozták a férőhelyek számát a tárgyalókban és étkezőkben.
Hirdetés
Ami a Volvo Cars globális gyártóhálózatának többi elemét illeti, a belgiumi Gentben működő üzemben csökkentett kapacitással ugyan, de szintén újraindult a termelés a mai napon. A jelenlegi tervek szerint a dél-karolinai (Amerikai Egyesült Államok) gyárban május 11-én, hétfőn veszik fel ismét a munkát. A skövdei (Svédország) motorgyárban, valamint az olofströmi (Svédország) karosszériaelem-gyártó üzemben továbbra is hetente vizsgálják felül a darabszámokat, a többi üzem igényeihez igazítva a gyártást.
Az egyéb piacokon a Volvo Cars irodai dolgozói a helyi irányelvekhez igazodnak a munkavégzés terén; a Volvo Cars egészségügyi és biztonsági ügyekért felelős munkatársai abban bíznak, hogy a svéd létesítményekben szerzett tapasztalatok alapján ezeket a gyakorlatokat másutt is bevezethetik. A Volvo Cars továbbra is igénybe veszi a svéd kormány által korábban elérhetővé tett támogatási csomagot, amely a legtöbb munkavállaló számára rövidített munkaidőt tesz lehetővé. A Volvo Cars jelenleg úgy véli, a kormányzati támogatásnak köszönhetően képes lesz fenntartani alapvetően egészséges üzletmenetét egészen addig, amíg a piacok nem stabilizálódnak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?