Útra tervezett szörnyeteg: eladó egy McLaren P1 GTR

McLaren ritkaság eladó, tiéd lehet az 58 db P1 GTR egyike

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Most egy 986 lóerős, limitált szériás McLarenre csaphatsz le, ha elég mély hozzá a zsebed.

Mindössze 58 példány készült a McLaren P1 GTR-ből, amelynek a 34-es számú darabját fogja értékesíteni a német luxusjárművekre szakosodott autókereskedés, a Luxury and Expensive. Bár sem az árat, sem az eddigi futásteljesítményt nem tüntették fel, vélhetően nem lesz túl olcsó ez a Lanzante Limited által igazi közúti szörnyeteggé turbózott ritkaság.
Egyébként már maga a színe is elég figyelemfelkeltő, ha a formájára különben csak legyintenél: a sárga és a fekete színek ötvözete ezzel a formavilággal párosítva dinamikus, agresszív külsőt kölcsönöz a járgánynak, ugyanakkor a műszaki paraméterekre sem lehet panasz.
Hirdetés

A McLaren P1 GTR-ben egy V8-as, 3,8 literes ikerturbós motor dübörög, méghozzá egy elektromos motorral kiegészítve. Addig, amíg a sima P1 903 lóerőnél húzza meg a határt, addig a P1 GTR esetében már 986 lóerővel számolhatunk, hátsó kerék meghajtással.
És igaz, hogy például a McLaren szerint a Senna még 200 lóerővel is gyorsabbnak tűnik nála – főleg a versenypályákon, de azért a vezetési élmény tekintetében olybá tűnik, hogy a P1 GTR-re sem lehet panasz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?