V12-essel kérte a 458-ast

Eric Claptonnak berak plusz négy hengert a Ferrari

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Eric Claptonnak nem csak a gitárhoz van jó érzéke. A Ferrari 458 Italiába első látásra beleszeretett, de csak V12-essel hajlandó az autót megrendelni.

Ha elég nagy a bankszámlád és netán még a neved is jól cseng a hitelkártyádon, akkor nincs lehetetlen.
Különösen igaz ez a művészekre, akiknek hogyan is lehetne megmagyarázni, hogy egy autó karosszériáját eleve úgy tervezik, hogy abba a kiválasztott V8-as motor fér csak bele. Négy hengerrel több nem.
Eric Clapton mindkét fent említett kritériummal rendelkezik, ráadásul inkább a köztiszteletben álló, elismert celebek közé sorolandó, akinek a kérése előtt illik meghajolni.
Ez történt Maranellóban is, ahol Claptont egy promóciós viziten fogadták. A világ egyik legjobb gitárosa azonnal bele is szeretett a Ferrari 458 Italiába – tehát nem csak a zenei ízlése kifogástalan.

„Imádom a Ferrarik hangját, és mint zenész elmondhatom, hogy ezek a motorok valódi zenét szolgáltatnak. És be kell vallanom, hogy a V12-es a gyengém” – mondta Clapton.
Majd még hozzátette: „Kérhetném a 458-as V12-es motorral?”

Hát persze, hogy kérheti. Sőt a Ferrari mérnökei állítólag ígéretet is tettek rá, hogy az 599 GTB Fiorano hatliteres V12-esét valahogy betuszkolják a 458-asba. Legfeljebb a két ülést kell majd kivenni belőle.
Mindenesetre kíváncsian várjuk a megoldást.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?