Vaddisznóbél felfüggesztéssel érkezik az ókori Citroën 2CV

Az új Asterix és Obelix filmben a Citroën Kacsa is feltűnik, időszámításunk előtti kiadásban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Zseniális módon szállt be a Citroën Asterixék legújabb kalandjába, a francia gyártó megtalálta a módját, hogyan szerepeltesse önmagát egy 2072 évvel ezelőtt játszódó filmben.

Februárban érkezik a francia mozikba az Asterix és Obelix: A középső birodalom, melynek autós vonatkozása is lesz, noha időszámításunk előtt 50-ben játszódik az alkotás. A filmben a főhősök korhű módon szekeret használnak a helyváltoztatáshoz, a kétkerekű jármű viszont kísértetiesen hasonlít egy Citroën Kacsához. Ez persze nem a véletlen műve, a francia gyártó is beszállt a filmbe.
Hirdetés
A jármű valóban létezik, az autógyártó elég gyorsan, mindössze három hónapos munkával megtervezte és le is gyártotta a koncepció-szekereket. Az már csak hab a tortán, hogy még egy reklámot is forgattak a járműnek, mintha valóban vásárlókra vadásznának. A félperces kisfilmből a kétkerekű járgány extráira is fény derül, lássuk, mivel kényeztetik az ókori vásárlókat.
Hirdetés

A rugózás finomsága mindig is prioritást élvezett a Citroënnél, a kétezer éves 2CV komfortos futásáért két - levegővel töltött disznógyomor - felel. A karosszéria tölgyfából és a méltán híres gall acélból készült, a tömegről nincsenek adatok, a káros kibocsátás annyi, amennyit a húzó személy, netán haszonállat magából kienged. A felnik újrahasznosítottak, ezek pajzsból készültek, a két fényforrás a tetőre került, a világításért szentjánosbogarak felelnek. Az utastér kétszemélyes és meglehetősen szellős, mivel még az ablaküveg feltalálása előtt járunk, de legalább a tető zárható.
Hirdetés
A 2CV szekér a film több pontján is felbukkan, de ismerve a sorozat előző részeit és a francia vígjátékokat, poénból nem lesz hiány, az biztos.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?