Vajon joggal tiltották be ezt a Yaris reklámot Ausztráliában?

A Toyota szerint semmi rossz sincs a betiltott reklámban

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota Ausztrál marketingosztályát hidegzuhanyként érte a tény, hogy a Yaris különböző változatait bemutató reklámfilmjük a helyi hatóságok szerint túl veszélyes, aminek köszönhetően a vetítését betiltották. De vajon tényleg veszélyes a kisfilm?

A reklámfilm története szerint három testvér próbál eljutni a szüleik 30. házassági évfordulójára, akiknek véletlenül épp a háromféle Yaris-változatból van fejenként egyféle. Az egyik testvér azonban, aki épp a bukólámpás ST185 Rally-Celicáját bütykölgeti a pajtában, késve értesül arról, hogy indulni kell. De sebaj, gyorsan bepattan a GR Yarisba, és már igyekszik is utolérni a többieket. A kisfilm csattanója, hogy amikor a két időben induló testvér megérkezik, a GR tulaja nemhogy előbb ért oda, de még tortát is volt ideje venni, hála a GR Yaris kiemelkedő teljesítményének. Hogy mindezzel mi a probléma? Nézzétek meg ti is a reklámot, hátha megtaláljátok a hibát!
Hirdetés
Ha esetleg több megtekintés után sem lenne meg a probléma, annyit segítünk: semmi illegális szer, tárgy vagy jelkép nem szerepel a videóban, vezetés közben mindenki szabályosan, kihangosítóval telefonál, sőt a megjelenített családmodellel és a testvérek "tipikus férfi és női előítéletek szerinti ábrázolásával" sincs gond. (Ez utóbbi a barátaim egybehangzó "utolsó reménység tippje" volt, amikor megkérdeztem őket is a problémáról.) Ha valaki ennek fényében ismételten szeretne egy próbát tenni mielőtt lelövöm a poént: a probléma a videó teljes terjedelméhez képest elég rövid ideig, 3 vágókép erejéig és összesen 2 másodpercen keresztül látható.
Hirdetés
A megoldás tehát ennyi: nem elég, hogy a késésben lévő testvér a saját műhelye elől enyhén keresztbe csúszva fordul ki, majd gyorsan hajt egy üres földúton, a csattanó mindezt még legitimálja is, hiszen ő érkezik meg elsőként. A kérdés már csak az, hogy neked, mint nézőnek kedved támadt-e hirtelen gyorshajtani a kisfilm láttán, illetve - mivel továbbra sem a mi tisztünk ilyesmiben ítéletet hozni - szerinted jogos-e a tiltás?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?