Vajon legyűri a Golf R az AMG A 45 S-t?

Mire képes 100 lóerő hátrányból a VW Golf R a Mercedes-AMG A 45 S ellen?

Előszeretettel ereszt egymásnak különböző vagy akár hasonló autókat a Carwow csapata. Most két német hot hatch küzd egymás ellen.

Nincs könnyű helyzetben a Volkswagen Golf R, amikor gyorsulási versenyre hívja a Mercedes-AMG A 45 S. Papíron ugyanis jóval gyengébb. A legerősebb Golfban kétliteres, négyhengeres benzinmotor dolgozik 320 lóerővel és 420 Nm forgatónyomatékkal. Ezt hétfokozatú DSG váltó továbbítja mind a négy kerék felé, hiszen összkerékhajtással is felvértezték. Papíron 4,7 másodperc alatt gyorsul álló helyzetből 100 km/h tempóra, végsebessége pedig 270 km/h. Ezzel szemben a Mercedes-AMG A 45 S szintén kétliteres, négyhengerese 420 lóerőt és 500 Nm forgatónyomatékot tud. Ebben már 8 fokozatú a sebességváltó, az összkerékhajtás pedig itt is megvan, ahogy a 270 km/h végsebesség is. Viszont papíron 3,9 másodperc a 100-as gyorsulása. Ebből következően jogosan várható, hogy megeszi a Golfot. De tényleg így van? Kiderül az alábbi videóból!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?