Vajon mely márka használt autói a legkönnyebben eladhatók?

Gyorsan adnál túl autódon a használat után? Mutatjuk, mit érdemes venned!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Brit tudósok szerint használtan a Lexusok minden többi autónál könnyebben eladhatók. Azért nyilván az sem mellékes, hogy mennyiért hirdetjük meg az autót.


Az autóeladás-közvetítéssel foglalkozó brit Wizzle oldal statisztikái szerint az eladási ajánlat közzétételétől az autót megvásárló vevő megtalálásáig eltelt idő erősen függ az autó márkájától. Legfrissebb felmérésük szerint a használt Lexusok villámgyorsan elkelnek, míg a használt francia modellek tulajdonosai nehezen szabadulnak autójuktól. Tegyük hozzá, ez a statisztika, azonban minden egyes autónál legalább annyira fontos annak előélete, állapota és ára, mint a márkája.
A Wizzle szerint, míg egy normál vételi tranzakcióra eső várakozás átlagos ideje 4,2 nap, az eladásra kínált Lexusok alig 24 óra alatt találnak új gazdára! A lista alján a Citroënek tulajdonosai találhatók, akiknek a sikeres üzlet megkötésére átlagosan 13,6 napot kell várniuk. Érdekesség, hogy a francia konszern másik márkája sokkal jobban szerepelt, a használt Peugeot-kat az ajánlat közzétételétől számítva átlagosan 4,1 napon belül viszik el. A portál közvetítésével legnagyobb számban eladott Ford modellek a harmadik legrosszabb eredményt érték el – 6,2 napot kell várni, míg sikerül új tulajdonost találni a meghirdetett autóknak. Azért ez sem mondható rossz számnak.
Hirdetés
Miként arra magunk is utaltunk két bekezdéssel feljebb, Sébastien Duval, a Wizzle alapítójának véleménye szerint is komoly probléma az autók eladhatósága szempontjából az elhibázott árképzés. Duval szerint az autók gyors eladásával kapcsolatos problémák nagymértékben a tulajdonosok eladási árral szemben támasztott túl magas elvárásaiban gyökereznek.
„Amikor a tulajdonos szembesül vele, hogy autója milyen mértékben értékelődött le az évek során, hosszabb idő is eltelik, mire reális képet alakít ki a kocsi használt piaci megítéléséről, és csak ezután határozza meg ismét az új eladási árat” – hangsúlyozta Duval. Az angol Wizzle oldal különlegessége, hogy a tulajdonosok konkrét ajánlati árat kapnak autójukra, akár versenyeztethetik az érdeklődőket, akik az oldal 3000 szerződött hivatásos kereskedése közül kerülnek ki, "tesztvezetőkkel" és a modellekkel ismerkedőkkel így nem kell vesződniük a felhasználóknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.27. at 17:06
    Permalink

    Milyen autó ez? L betű….szerintem Lada.Bár ahhoz túl kifinomúltnak tűnik…akkor inkább Latvia.Nem tudom mi is lehet, így inkább megnézem a használtautó.hu-n…de az sem jó, mert olyan gyorsan elkel, hogy mire belépnék az oldalra, már se híre, se hamva.Akkor most mit tegyek? Hát erre sem időm,sem energiám nincs, ezért inkább elmegyek az első Skoda szalonba és veszek valami megbízhatóbbat…

Vélemény, hozzászólás?