Vajon mibe kerül az új arc? Íme az új Dacia alapárak!

A márka arcváltásával az árak is változtak a Dacia modelljeinél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem csak a márka új arculata, a forint árfolyama is hozzájárult ahhoz, hogy a legújabb Dacia modellek új árakat is kaptak, ám nem mind drágult!

Miként arról beszámoltunk, most került a Dacia modelljeire a tavaly megismert új "DC" embléma (lásd itt). Tegnap láthattuk először az új logóval és ahhoz passzoló hűtőmaszkokkal, továbbá hátul és új borítású kormánykerékkel belül is frissített modelleket, mától pedig már ezek rendelhetők. Igen ám, de jellemzően magasabb áron, mint eddig. Persze az árak emelkedéséhez a forint rekord gyenge árfolyama is hozzájárult. Az e héten eddig nem tapasztalt magasságba, 400 forint fölé ugrott euró az összes márkánál (és minden egyébnél) drágulást hozhat, a piac alsó szegmensében versenyző Dacia pedig logikusan teljesen megújult kínálatát is átárazta, de vannak azért olyan modelljei is, amelyeknél (még) nincs áremelés.
Hirdetés
A kifutó Lodgy sem új arcot, sem új árat nem kap, 6 699 000 forinttól kapható továbbra is (1.5 dCi dízellel, melynek tesztje itt) és csakis Stepway csúcsfelszereltséggel. Az eddig is legolcsóbb Sandero, sőt annak Stepway verziója esetén is "felármentesen" érkezett meg az új arc, míg a Dacia Legnépszerűbb modellje, a Duster alapára 90 ezer forinttal, 5 249 000 forintra emelkedett. Az idén érkezett Jogger esetén az eddigi, megjelenése óta már többször emelt, 5 929 000 forintos alapár 160 ezer forinttal emelkedett most, már 6 089 000 forint az ötüléses verzió belépője, míg a hétüléses árát csak 30 ezer forinttal toldották meg, hogy az a nagycsaládosok számára idén még elérhető állami támogatással továbbra is 4 millió forint alatt maradjon. A Spring villanyautó esetén szintén 160 ezer forintos áremelkedést láthatunk, a piac legolcsóbb négyüléses villanyautója így már 7 809 000 forintról startol.
Hirdetés
Egyelőre továbbra is úgy tűnik: nem érdemes várni az autóvásárlással, mert az árak - a forint gyengülése miatt is - meredeken emelkednek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?