Válaszd a hígabb olajat!

Fizetett hirdetés

Motorolajdoktor: Opel Meriva 1.4, 2015

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kiváló példa: amennyiben az autógyártó kétféle viszkozitású olajat is ajánl, érdemesebb az alacsonyabb viszkozitásút venni, amelynek jobb a hidegindítás utáni kenőképessége.


Üdvözlöm!
2015 év végi Opel Meriva B 1.4 benzines (100 LE, nem turbós) autómba a szervizek alkalmával gyári, 5W-30 viszkozitású Opel olajat töltenek (Dexos 2). Az autóban most 36 000 km van.
Kérdésem az, hogy a jelenleg forgalomban lévő, nevesebb gyártók termékei közül melyek lehetnének a fenti olaj alternatívái, a viszkozitás változtatása nélkül? Illetve egyáltalán érdemes-e a jelenlegi olajon változtatni az Ön véleménye szerint?
Válaszát előre is köszönöm!
Üdvözlettel:
Róbert
Hirdetés
Kedves Róbert,
Azt kell mondanom örülök, hogy írt. Az autó kézikönyve alapján bár tölthető bele 5W30 is, de az első ajánlat inkább 0W30 (mint szinte minden új autónál, gyakorlatilag mindenki átáll a 0W-s olajokra).
Olvasható több fórumon és akár szakmai cikkekben, hogy pl. a Toyota esetén, ahol szintén 0W olaj a gyári előírás, az 5W30 használata komoly kárt okozott az autóban.
Azt javasolom tehát, hogy használja pl. a Castrol Edge 0W30 olajat. Ha úgy dönt, hogy 5W30-at tenne továbbra is az autóba, akkor használhatja pl. az Eneos Premium Hyper 5W30-as olajat ami egy jó minőségű alternatíva.
Üdv.
Motorolajdoktor
Kérdéseiteket várjuk a motorolajdoktor@autonavigator.hu címre!
A Motorolajdoktor a Szakál-Metál webáruházat ajánlja!
Fizetett hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?