Valentino Rossi a Formula-1-ben folytatja a Ducati után?

A papa szerint Vale előtt nyitva a kapu a Formula-1 felé

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A ducatis szerződése nagy lépés lehet Valentino Rossi számára a Formula–1 felé, állítja Graziano Rossi.

A hétvégén jelentette be Valentino Rossi, hogy 2012 végéig a Ducati Moto GP csapatához szerződik.
Sokan ezt a döntését úgy értékelték, hogy ezzel elveszett minden maradék remény, hogy az olasz motoros fenomén valaha is a Formula–1-ben folytassa pályafutását.
Édesapja, Graziano Rossi azonban nem osztja ezt a véleményt. Szerinte a ducatis szerződés előrelépés a Formula–1-felé, és arra számít, hogy fia négy éven belül a Ferrarinál folytatja.
„Valentino egyelőre nem tudja abbahagyni a motorversenyzést” – mondta az idősebb Rossi. „De ha három-négy éven belül a Formula–1-be akar kerülni, akkor mi lehetne oda jobb út, mint a Ducati? Szerintem ez nagy előrelépés volt (az F1 felé).”
A Ducati éppúgy nemzeti kincsnek számít Olaszországban, mint a Ferrari. A két olasz csapatnak pedig a Marlboro révén közös szponzora is van.
Rossit korábban többször is hírbe hozták a Scuderia Ferrarival, amely több tesztlehetőséget biztosított már számára. A váltáshoz azonban Rossi szerint egy év tesztelés szükségeltetne, amelyet a teszttilalom ellenére egy korábbi évjáratú autóval meg tudna tenni.
Három-négy év múlva azonban 34-35 éves lesz, ha pedig még egy évet akar tesztelni, akkor újonc létére a Formula–1 egyik legidősebb versenyzője lenne.
A Formula–1 mellett a rali világbajnokságon is érdeklődnek az olasz után, a Citroën és a Ford is szívesen adna számára gyári versenyautót, akár egy-egy futamra is.
Rossi korábban 2000 és 2003 között négy évet versenyzett az akkor verhetetlennek hitt Honda színeiben a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában, és nyert három világbajnoki címet.
2004-ben szerződött az akkor nem túl erősnek vélt Yamahához, és már az első szezonjában világbajnok lett, amelyet később további három címmel egészített ki. Az utóbbi hét esztendőt ennek a márkának a színeiben töltötte.
2000 óta versenyez a Moto GP (korában 500-as) kategóriában, ami alatt hét világbajnoki címet nyert és mindössze háromszor – első szezonjában 2000-ben, valamint 2006-ban és 2007-ben – nem ő végzett a világbajnokság élén.
Jelenleg a balesete miatt kihagyott négy verseny után az ötödik helyen áll a bajnokságban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?