Valhalla: Az Aston Martin legújabb sportautója

Megvan az érkező Aston Martin neve, teljesen karbonszálas műanyagból készül

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Folytatódik az Aston Martin V-betűs névadási stratégiája, az új modell egy 500 példányos széria lesz, ami teljesen karbonszálas műanyagból fog készülni.

Közel 70 éves múltra tekint vissza az Aston Martin V-betűs elnevezési stratégiája és úgy tűnik, még jó darabig velünk lesz. Az utcára készült Valkyre versenyautó után hamarosan érkezik egy hasonló, de kisebb modell, aminek nevéhez ismét a skandináv mitológiát vették segítségül. Az új modell neve Valhalla, a mitológiában ez "az elesett harcosok csarnoka", melyben a történet szerinti legidősebb, legnagyobb és legbölcsebb isten, Odin trónja is áll.
Hirdetés
A Valhalla sportkocsi az AM-RB 003 tanulmányautó sorozatgyártásra kész verziójának a neve lesz. Ez egy kisebb autó, mint a Valkyre, ám a csúcstechnológiát nem spórolják el tőle. A teljes karosszériaváz és a külső borítások is karbonszálas műanyagból fognak készülni, mindösszesen 500 példányban. Hajtásáról egy V6-os benzinmotor és hibrid rendszer fog gondoskodni az előzetes hírek alapján mintegy 1000 lóerő leadására lesz képes. Az Aston Martin ezzel a teljesítménnyel 354 km/h-s végsebességre és 2,5 másodperces 100-as sprintidőre készül a Valhallával.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?