Valóban kisebb lesz az új Mazda MX-5

Egy japán kémvideó szerint jelentősen kisebb lesz közvetlen elődjénél az új Mazda MX-5

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közúton is tesztelik a Mazda legújabb generációs roadsterét, így nem volt nehéz videót készíteni róla. Eszerint tényleg kisebb lesz.

Ez nem gazdatest, ez már a negyedik, ND szériás, idén ősszel bemutatkozó Mazda MX-5-ös a képen. A videót egy japán YouTube-felhasználó készítette. A forgalomban haladva csípte el a roadstert, és gondolom mondanom sem kell, hazájában mekkora kultusza, azonnal kamerát, gyógyítólag telefont ragadott, hogy megörökítse. A képek a videóból származó képernyőfelvételek. Ezek szerint az autó tényleg kisebb lesz az eredeti 1989-es NA-nál nagyobb NC-nél. Formái és a méretei a második, NB-szériáéhoz közeliek - már ami látszik a nem túl profi videóból, meg az álca ellenére.
Hirdetés


A már korábban is említett tömegcsökkentés így nem is tűnik annyira nagy kihívásnak. A kisebb mérettel nem a könnyebb parkolóhely választás a cél, hanem egy tömörebb, alacsonyabb tömegközéppontú, a lehetőségekhez képest sportosabb kocsi megalkotása. Marad a hátsókerékhajtás, marad a hátratolt, kvázi frontközép motor. És hogy milyen lesz a külseje? A Mazda ausztráliai főnöke, Martin Benders a TheMotorReport interjújában azt mondta, hogy bár a Kodo formanyelv szerint készül, de visszakapja az ovális szájszerű hűtőmaszkot az elejére, amit az előző generáció ráncfelvarráskor vesztett el. Bemutató szeptember 3-án, de addig is biztos fogunk még találkozni és foglalkozni vele.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?