Valódi F40-es Ferrarival csapatják keresztbe a földúton!

Videón egy rengeteget használt F40 legújabb megpróbáltatása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Akármennyire is meglepő, a videón látható események közelebb állnak a tervezett felhasználási módhoz, mint ahogy az F40-ek nagy részét tartják. Íme a bizonyíték, hogy Enzo utolsó személyesen jóváhagyott típusa versenycélra született, nem szobadísznek.

A legtöbb esetben, ha a Ferrari márka szóba kerül, fényesre polírozott, ékszerdobozban tárolt, gyémántként csillogó piros sportautók képei kerülnek elő, orrukon az ágaskodó lóval. Egyesek még azt is megkockáztatják kimondani, hogy milliárdosként nekik is állna jó pár ilyen olasz csoda a garázsukban. De miért? - kérdem én. Miért kell a garázsban állnia státusszimbólumként egy olyan gépnek, ami arra született, hogy versenyezzen és élményeket szerezzen a tulajának?
Hirdetés
Sajnos nem mindennapi látvány az élesben, versenycélra használt Ferrari, pedig lehetne. Jó példa erre az Egyesült Királyságban közismert, F400 MPH rendszámú példány, ami valószínűleg a világ legtöbbet "bántott" F40-ese. A tulaj rendszeresen viszi ugyanis versenyekre és egyéb, kikapcsolódás gyanánt tartott örömködésekre a gépet, ehhez módosította az autó bizonyos részleteit is: többek közt különleges hátsó légterelőt és nyitott kipufogórendszert is találni ezen a klasszikus Ferrarin. Az alábbi videóban valamiféle off-road eseményre látogatott az autóval, a TheTFJJ Youtube csatornájára feltöltött videóból ilyesmire lehet következtetni. Ne feledjétek: ez nem egy replika, hanem egy valódi Ferrari F40: élmény nézni, ahogy durrogva-csattogva elrajtol a domboldalon, vagy épp keresztbe csúszik a földút kanyarjában a homokfutók és a GR Yarisok közt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?