Valódi közúti luxusjacht a legújabb Bentley

Tisztességes lóerőgyár, mégis pompás kabrió az új Bentley Continental

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Soha nem látott anyagból készülhet a nyitható tető, megvan a forgó multimédia kijelző és az óriási luxus bőrfotelek. Meg persze a W12-es turbómotor is, ami 635 lóerőt teljesít.


Nem jött túl jól a Bentley-nek az új károsanyag-kibocsátási norma bevezetése, a dízelmotoros Bentaygát alig pár hónap után meneszteniük is kellett Európából. Ezzel együtt 137 millió euróval kevesebb bevételt sikerült összeszedniük az első kilenc hónapban idén, mint tavaly, viszont ez sem jelenti azt, hogy ne dübörögne tovább a brit márka a Volkswagen szárnyai alatt. Hoztak egy új modellt, méghozzá a pompás Continental kupé nyitható tetős változatát, vagyis a GTC-t. Formáján túl sok meglepőt nem fogunk találni, szokás szerint vászontető váltotta a keménytetőt, ám nem akármilyen anyagból készül.
Hirdetés

A GTC vászonteteje a hagyományos anyag mellett felárért készülhet tweed gyapjúszövetből, amiből az anyag nevét is viselő, eredetileg a nemesek kedvenc sportviseleteként hordott tweed zakó is készül. Ezzel állítólag három decibellel csöndesebb is az utastér zárt tetővel. A szerkezet 19 másodperc alatt nyílik ki, és ugyanennyi alatt vissza, a mozgatás pedig 50 km/h-ig végezhető. Temérdek színkombinációban érhető el az utastér, aminek luxusérzetét 20 irányban elektromosan állítható első ülések fokozzák, a stílusért pedig a beforgatható, teljesen eltüntethető központi multimédiás kijelző a felelős. A Continental GTC W12-es turbómotorja 635 lóerőt és 900 Nm nyomatékot teljesít, amivel egy tizedmásodperccel lassabban futja a 0-100-at, mint a kupé, de így is eléri 3,7 másodperc alatt.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?