Váltóhiba miatt visszahívják a Fiat 500L-t

Baj van a Fiat dupla kuplungos váltóival

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A váltót nem lehet kivenni P állásból és lassan, vagy alig reagál a szerkezet a váltásokra. A hiba szoftveres és körülbelül 19 ezer észak-amerikai autót érint.


Rájár a rúd mostanában a Fiat-Chrysler csoportra. SUV-jaik után most a Fiat kicsi egyterűjét kell visszahívni a dupla kuplungos automataváltók hibája miatt. Mint a fékhibás Jeep és Dodge modellek, valamint a Dodge Chargerek esetében, most is önként hívja vissza a gyártó a termékét, és szerencsére az 500L sem okozott balesetet.
Hirdetés

A váltók bizonyos esetben képesek nem megfelelően reagálni, parkolóállásban ragadni, vagy csak lassan reagálni a vezető manővereire. A hiba oka a Fiat hatsebességes dupla kuplungosának egyik mikrokontrollerje, ami rosszul reagál a környezeti hőmérséklet extrém változására. A 19 500 érintett autó 20 százaléka még nem került értékesítése, a kereskedések udvarán várja szoftverfrissítést. 18 100 500L váltója Amerikában, 1 400 darabé pedig Kanadában rendetlenkedik.
A Fiat az összes 2014-es modellt szervizbe rendeli, és várhatóan körülbelül 200 autónál alkatrészt is cserélnek, hogy a hardver és a szoftver is rendben legyen. Természetesen a javítás költségvonzatát felvállalják.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?