Változik az Alpine formája, késik a bemutató

Csúszik a sportos Renault Alpine bemutatása

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Korábban 2015-re ígérték a sportos, múltidéző imázsautó debütálását, de most úgy tűnik, még később fog piacra lépni. A fejlesztés alatt lévő autó állítólag nem nyerte meg a potenciális vásárlókat.


A legfrissebb pletykák szerint 2016 év vége előtt nem fog már megjelenni a Renault Alpine, mert a fejlesztés alatt álló modellt megmutatták a potenciális vevőknek, és jó helyett csak vegyes fogadtatást kapott. Emiatt a gyáriak úgy döntöttek, hogy a siker biztosítása érdekében áttervezik a formáját.
Hirdetés
Ez feszültséget okoz a Renault és az autót gyártó Caterham között, mert a kis angol cég változata már csupán pár hónap fejlesztésnyire volt a szériaérettségtől. A Caterham részéről nem erősítették meg a projket elhalasztását, de a cégvezető elmondta, hogy a globális, és hozzájuk képest óriási Renault, valamint a manufakturális berendezkedésű Caterham felfogása közti különbség miatt adódott már korábban is konfliktus. Persze ez óhatatlan minden ilyen együttműködés esetén, de a nem várt fejlemény miatt főhet a fődizájner feje. Az Alpine jó szereplésével a Renault feljebb kerülhetne az autógyártók ranglétráján, egy 250-300 lóerős Porsche Cayman ellenfél erősíteni tudná a kisebb kategóriás sportos Renault-modellekről kialakult - amúgy pozitív - képen is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?