Vámpírként támad a rali Skoda

A ’80-as évek egyik filmsztárjának öltöztették az R5-ös Fabiát

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A cseh Jan Kopecký versenyautóját fóliázták át - elég különösen. Alapból sem látunk sok fekete versenyautót, de ennek a festésnek még története is van. Elég érdekes.

Komoly pillanatok következnek, a miértje egy picit érdekesebb ennek a rali Fabiának, mintsem maga a kinézete. Koromfeketére fóliázták, néhány piros dekorcsíkkal, arany felnikkel. Ami ihlette, az a kép hátterében álló fekete szörnyeteg, pontosabban vámpír, ahogy a filmben szerepelt. Megvan valakinek a Vámpír négy keréken című csehszlovák műremek? Ha nem, azonnal pótolandó! 35 évvel ezelőtt jelent meg, 1981-ben, a főszerep pedig a fekete, eredetileg Skoda prototípus autóé benne.
Hirdetés
A történet szerint ő egy vámpír raliautó, és mindennél gyorsabb. A kulcsszó itt a vámpíron van, mert a gép vérrel működik, ráadásul emberi vérrel, és a gázpedálon keresztül szívja ki áldozatából az üzemanyagot. Sokkal színesebb volt az emberek fantáziája régen. Minek CGI? Ettől még most is leesik az állunk. Nem tudni, hogy mégis kinek a fejéből pattanhatott ez ki, de annyi biztos, hogy mindent beleadtak és véresen komolyan gondolták. Szóval Jan Kopecký ezzel a Fabiával indul a 43. Bohemia Rally-n. Reméljük, a fóliázással nem szállt át a filmhős szelleme, és élve száll majd ki belőle.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?